fbpx

Vårig sallad med varmrökt lax och honungsså

  • Ca 20-30 minuter
  • 4 personer

Ingredienser

  • Sallad:
  • 150 g blandsallad
  • 1 knippe rädisor, tunt hyvlade
  • 1 grönt äpple, fint strimlat
  • 1 frp sugarsnaps, fint strimlade
  • 1 knippe salladslök, skuren
  • 1 knippe grön sparris, stekt
  • 1 ask jordgubbar, klyftade
  • 1 frp ärtskott
  • 1-2 msk olivolja
  • 400 g varmrökt lax
  • 1 kruka Mynta
  • Honung- och krassesås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 pkt krasse
  • 3-4 msk Gårdshonung Ekologisk blomster honung flytande, eller efter smak
  • Salt o peppar

Tillagning

Sallad

1. Skölj först och blanda sedan ihop ingredienserna till salladen i en stor skål, förutom lax och mynta.

2. Massera in olivolja och lägg på ett stort fat eller tallrikar.

3. Bryt bitar av den varmrökta laxen och lägg ovanpå salladen.

4. Ringla över honungs- och krassesåsen.

Garnera med mynta.

Honung-och krassesås

1. Blanda samman crème fraiche och klippt krasse.

2. Smaka av såsen med honung, salt och peppar.