Ingredienser
- Pumpa och brysselkål:
- 1 butternutpumpa, skalad
- 5 dl brysselkål
-
4 msk Gårdshonung ekologisk honung
- 1/2 dl olivolja
- 1 liten kvist rosmarin
- 1 liten kvist färsk timjan
- Salt
- Peppar
- Pressad citron
- Rostad grönkål:
- 4 dl grönkålsblad
- ½ dl olivolja
- Flingsalt
Tillagning
Pumpa och brysselkål
1. Skär pumpan i ungefär samma storlek som brysselkålen och lägg tillsammans i en ugnsfast form.
2. Blanda bladen från rosmarinen med resterande ingredienser (utom citronjuicen) och ringla över.
3. Rosta i 180° ca 12–15 minuter.
4. Pressa över citron och servera med rostad grönkål.
5. Garnera med ½ dl rostade och hackade pumpakärnor.
Rostad grönkål
1. Blanda grönkålen med olivoljan och strö över flingsalt.
2. Rosta i 160° ca 8–12 minuter tills de blivit frasiga.