fbpx

Pumpa och brysselkål rostad med honung, rostad grönkål och pumpakärnor

  • 30 minuter
  • 4 portioner

Ingredienser

  • Pumpa och brysselkål:
  • 1 butternutpumpa, skalad
  • 5 dl brysselkål
  • 4 msk Gårdshonung ekologisk honung
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 liten kvist rosmarin
  • 1 liten kvist färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citron
  • Rostad grönkål:
  • 4 dl grönkålsblad
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt

Tillagning

Pumpa och brysselkål

1. Skär pumpan i ungefär samma storlek som brysselkålen och lägg tillsammans i en ugnsfast form.

2. Blanda bladen från rosmarinen med resterande ingredienser (utom citronjuicen) och ringla över.

3. Rosta i 180° ca 12–15 minuter.

4. Pressa över citron och servera med rostad grönkål.

5. Garnera med ½ dl rostade och hackade pumpakärnor.

Rostad grönkål

1. Blanda grönkålen med olivoljan och strö över flingsalt.

2. Rosta i 160° ca 8–12 minuter tills de blivit frasiga.