Ingredienser
- 400 g jordgubbar, färska
-
0,5 dl Gårdshonung Akaciahonung
-
0,5 dl Gårdshonung Ekologisk blomster honung flytande
- 0,5 liter vispgrädde
- 3 äggulor
- 50 g socker
- 50 g vit choklad
- Citronmeliss och harsyra till decoration
Tillagning
1. Vispa grädden lätt.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa äggulor och socker luftigt tills vitt. Vänd ner i den vispade grädden och tillsätt Gårdshonung flytande Blomsterhonung. Ställ sedan i frysen minst 6 timmar.
4. Marinera de färska jordgubbarna med Gårdshonung Akaciahonung och låt stå ett par timmar.
5. Hacka den vita chokladen fint och baka den på ett bakplåtspapper i ca 10 min, eller tills den blir gyllenbrun. Låt sedan svalna och hacka därefter chokladen på nytt.
6. Strö chokladen över jordgubbarna. Servera med honungsglass. Dekorera med citronmeliss och harsyra.