fbpx

Honungsglaserade morötter med honung – och nötströssel

  • Ca 1 tim
  • 4 personer

Ingredienser

Tillagning

Honung-och nötströssel

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Skölj bovetet först med kokande vatten och sedan kallt vatten, låt rinna av.

3. Hacka hasselnötter och pistaschnötter grovt. Blanda samman alla ingredienser i en skål utom olivolja och honung. Blanda väl.

4. Rör ihop olivolja och honung och blanda till sist ner det i nötblandingen och rör om ordentligt.

5. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och rosta i ugn i 15–20 minuter eller tills det blivit gyllenbrunt.

6. Rör om efter ungefär halva tiden. Akta så att det inte bränns. Ta ut plåten ur ugnen och låt nötströsslet svalna. Förvara i burk med tätslutande lock.

Honungsglaserade morötter

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skrubba och ansa morötterna, men låt en bit av blasten vara kvar. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta. Rosta i mitten av ugnen, tills morötterna är nätt och jämt mjuka, 15–20 minuter.

3. Blanda samman honung och pressad apelsin och ringla det över morötterna på plåten. Sätt plåten i mitten av ugnen i ytterligare cirka 5 minuter.

4. Strö över nötströssel.
Strösslet passar även fint till andra typer av grönsaker eller som en topping på en sallad.