Honungsfinancierer med chokladkräm och hallon

  • 40 minuter
  • 4 portioner

Ingredienser

  • Financiererna:
  • 5 msk smält smör
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk Gårdshonung Svensk honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • Chokladkräm:
  • 3 ½ dl finhackad mörk choklad, 70% kakaohalt eller mer
  • 3 dl grädde
  • 2 ½ msk honung

Tillagning

Financierer

1. Rör ihop honung, smör, socker och florsocker.

2. Blanda mjöl och bakpulver separat och vänd ner i smöret.

3. Tillsätt äggen och rör blandningen blank.

4. Fyll i pralinformar (pappformar går också bra) och baka av i 160°, ca 15 min.

5. Låt financiererna svalna, toppa med chokladkräm och hallon.

Chokladkräm

1. Låt grädden koka upp tillsammans med honungen och ta bort kastrullen från värmen.

2. Mixa i den hackade chokladen till en slät smet.

3. Täck med plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.