fbpx

Honungsbakade bar med crème fraiche och rostad vit chokla

  • Ca 30 minuter
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl Gårdshonung Akaciahonung
  • 100 g hallon
  • 100 g björnbär
  • 100 g blåbär
  • 100 g röda vinbär
  • 3 dl crème fraiche
  • 100 g vit choklad (till rostning), + 50 g vit choklad (till dekoration)
  • Citronmeliss till dekoration

Tillagning

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Hacka chokladen och fördela den på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka i ugn ca 10 min tills den blir gyllenbrun och låt sedan svalna.

3. Fördela bären i en ugnssäker form och ringla över honungen. Baka formen med bär och honung i ugnen på 220 grader i 5 min.

4. Vispa crème fraichen med en stavmixer tills den blir tjock. Hacka den rostade chokladen och den vita chokladen.

5. Servera de varma bären med crème fraiche och strö över hackad choklad. Dekorera med citronmeliss.

Tips:
Du kan såklart använda andra bär efter din personliga smak.