Ingredienser
-
1 dl Gårdshonung Akaciahonung
- 2 apelsiner
- 250 g vitkål
- 100 g salladsmix
- 150 g gulbetor
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 dl olivolja
- Smör till stekning
- Färska örter till servering, tex basilika
Tillagning
1. Skala och ta bort det vita på apelsinerna. Skär dem i 1 cm tjocka skivor.
2. Värm en stekpanna och stek apelsinskivor med honung i ca 2-4 min.
3. Skala gulbetorna och skär i klyftor eller skivor. Koka betorna tills de blir mjuka och stek sedan i lite smör och honung.
4. Finstrimla vitkålen och vänd den tillsammans med salladsmixen. Smaksätt med äppelcidervinäger, olja, salt och peppar.
5. Blanda i gulbetor och apelsin tillsammans med spadet från stekningen.
6. Servera salladen med färska örter.