fbpx

Honung – och apelsinsallad med glaserade betor

  • Ca 45 minuter
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl Gårdshonung Akaciahonung
  • 2 apelsiner
  • 250 g vitkål
  • 100 g salladsmix
  • 150 g gulbetor
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • Smör till stekning
  • Färska örter till servering, tex basilika

Tillagning

1. Skala och ta bort det vita på apelsinerna. Skär dem i 1 cm tjocka skivor.

2. Värm en stekpanna och stek apelsinskivor med honung i ca 2-4 min.

3. Skala gulbetorna och skär i klyftor eller skivor. Koka betorna tills de blir mjuka och stek sedan i lite smör och honung.

4. Finstrimla vitkålen och vänd den tillsammans med salladsmixen. Smaksätt med äppelcidervinäger, olja, salt och peppar.

5. Blanda i gulbetor och apelsin tillsammans med spadet från stekningen.

6. Servera salladen med färska örter.